PROŠNJA ZA SODELOVANJE V RAZISKAVI MIASTENIJA GRAVIS IN COVID-19
Spoštovani,
dr.Mateja Baruca Grad in doc. dr. Lea Leonardis vabita bolnike z miastenijo gravis zdravljene na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana in člane Združenja bolnikov z miastenijo gravis in kongenitalnim miasteničnim sindromom k sodelovanju v raziskavi.
Domneva se namreč, da so bolniki z miastenijo gravis zaradi narave bolezni in uporabe zdravil, ki zaviralno delujejo na imunski sistem, dovzetnejši za težji potek okužbe s COVID-19. Možna so tudi poslabšanja miastenije gravis zaradi okužbe s COVID-19, podatki o dejanskem poteku okužbe s COVID-19 pri bolnikih z miastenijo gravis objavljeni v literaturi pa so skopi.
Namen raziskave je ugotoviti dejansko pogostnost okužbe s COVID-19 pri bolnikih z miastenijo gravis in opredeliti dejavnike, ki vplivajo na težji potek okužbe ter poslabšanja miastenije gravis ob prebolevanju okužbe, da bi lahko v prihodnosti pomembno izboljšali obravnavo in zdravljenje vaše bolezni.
V prvem delu raziskave se opravi anketa in po potrebi podatke dopolni z medicinsko dokumentacijo. Pregledala se bo vsa medicinska dokumentacija vezana na hospitalizacijo zaradi Covid okužbe. V drugem delu raziskave se bo analizirala podskupina bolnikov z miastenijo gravis, ki so bili zdravljeni z rituksimabom. Zbrane podatke bodo anonimizirali in statistično analizirali.
Vsi, ki ste zainteresirani za raziskavo, pišite na e-poštni naslov: sasa.ciber@gmail.com, da se dogovorimo za sodelovanje.
Saša Ciber,
Združenje bolnikov z mg in cms

Kontaktiraj nas

Trenutno nismo tukaj, pošlji nam sporočilo.

Sending

IBAN: SI56 1010 0005 6799 218 , odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d.

Davčna številka: 61721352 (nismo davčni zavezanci)

Matična številka: 4106644000

©[2018] Združenje MG & CMS

Log in with your credentials

Forgot your details?